Українські IT-шники змагаються за можливість поїхати на навчання в Кремнієву долину

Українські IT-шники змагаються за можливість поїхати на навчання в Кремнієву долину

28-29 листопада відбудеться фінал найбільшого в Європі IT-чемпіонату DEV Challenge 17. У рамках змагань онлайн-кінотеатр sweet.tv за підтримки Міністерства цифровий трансформації України ініціював новий напрямок з розвитку технологій Cinema Tech для стрімінгових платформ. Для переможців цієї категорії буде організований 7-денний навчальний тур в Сан-Франциско, де відбудуться зустрічі з фахівцями Google, Facebook, Twitter та ін. Про це пише видання Expert.

«Наша мета – стимулювати створення ефективних IT-технологій в області стрімінгових платформ. Саме тому ми ініціювали напрямок Cinema Tech в рамках чемпіонату DEV Challenge. Учасники отримали від нас завдання на створення рішень, які допоможуть українським глядачам стати постійними цінителями якісного національного контенту на будь-якому зручному носії (планшет, мобільний, ПК) », – розповів засновник національного онлайн-кінотеатру sweet.tv Олександр Вітько.

 У змаганнях взяло участь понад 1000 фахівців. До фіналу потрапило понад 150 учасників. Протягом 8 годин вони будуть виконувати різні завдання, за результатами яких будуть обрані переможці. Серед суддів чемпіонату – топові фахівці, що працюють в Facebook (London, San Francisco), Tinder, Grammarly та інших провідних компаніях світу.

Для переможців в напрямку Cinema Tech, після того як завершиться карантин, буде організований 7-денний навчальний тур в Кремнієву долину.

Під час туру українські розробники зможуть зустрітися зі своїми колегами, які працюють в офісах Google, Facebook, Twitter, Amazon і нових топових стартапи. Крім цього для українських фахівців заплановані лекції в університетах Berkeley і Stanford. Адже головною метою DEV Challenge є сприяння розвитку IT-сфери України », – говорить Євгенія Беспалова, співзасновник і стратег компанії по впровадженню інновацій We_Challenge.

Варто додати, що сімнадцятий DEV Challenge проходить в онлайн-форматі. У неділю, 29 листопада, будуть визначені переможці, і відбудеться церемонія нагородження.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *