Українців змусять заповняти “сімейне декларування”

Українців змусять заповняти “сімейне декларування”

В Україні голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує запровадити посімейне податкове декларування. Це дозволить користуватися пільгами тих членів сім’ї, які їх не використовують. Про це пише видання BusinessUA.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

“Сімейне декларування – це тоді, коли я можу вносити до декларації пенсіонера, який проживає зі мною і має пільги. Але такий пенсіонер не має доходу, не сплачує податку, тому пільгою своєю не користується. Якщо ми ведемо спільне господарство, то це несправедливо. Крім того, це спрямовано на збереження інституту традиційної сім’ї”, – пояснив виданню нардеп Данило Гетманцев.

Зазначається, що в Україні ті платники податків, які платили за освіту, медицину, іпотеку, мають право вирахувати ці витрати від сплаченого податку на прибуток та раз на рік отримати компенсацію. Проте більшість українців такою можливістю не користується.

Декларація доходів це не лише зобов’язання сплатити податки. Це дозволяє легалізувати свої доходи, і потім отримані гроші можна без проблем розмістити на банківському рахунку та витратити. Крім того, вже в 2022-му мають презентувати непрямі методи податкового контролю. Це означає, що податкова зможе перевіряти витрати українців та запитувати, чи сплатили податки з отриманої суми. Ті, хто не зможе пояснити джерело походження коштів, має доплатити податок.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *