Українців прививатимуть від коронавірусу китайською вакциною

Українців прививатимуть від коронавірусу китайською вакциною

У найближчому майбутньому Україна отримає вакцину від COVID-19, яка вироблена в Китайській Народній Республіці. Відповідний контракт українське Міністерство охорони здоров’я уклало з китайською компанією Sinovac Biotech. Про це поінформували в Офісі президента України.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, переговори про постачання вакцини Міністерство охорони здоров‘я вело з вересня 2020 року. Так, Україна використовуватиме вакцину Sinovac Biotech для захисту насамперед тих громадян, які мають критичний ризик інфікування, і тих, хто виконує критичні функції в боротьбі з пандемією. Щеплення будуть безкоштовними.

Йдеться про закупівлю 1,8 млн доз за ціною 504 грн за дозу. Договір про постачання на територію нашої держави підписаний з українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім». Воно є єдиним уповноваженим представником китайської компанії Sinovac Biotech в Україні. Згідно з умовами договору, перша партія вакцини в кількості 700 тис. доз буде поставлена ​​в нашу країну протягом 30 днів після її офіційної реєстрації в Китаї.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *