Українців просять утриматися від поїздок до окремих регіонів Великої Британії

Українців просять утриматися від поїздок до окремих регіонів Великої Британії

У зв’язку із поширенням в окремих регіонах Сполученого Королівства захворювання на новий штам коронавірусу, посольство України рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до Лондона та південно-східної Англії. Про це повідомляє посольство України у Великій Британії у Фейсбук.

У повідомленні зазначають, що у цих регіонах, починаючи з неділі, 20 грудня, запровадили четверту категорію (Tier4) локального локдауну. Українцям, які вже перебувають у районах, найбільше уражених коронавірусом, рекомендується бути уважними та обережними, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади.

Нагадаємо, що 20 грудня світ дізнався про нову мутацію коронавірусу. Вперше її виявили у Великій Британії. Новий штам назвали більш заразним на 70%. Варто зазначити, що за даними ВООЗ, за межами Великої Британії зафіксували понад десяток випадків інфікування мутованим вірусом. Також випадки інфікування зафіксовано у Данії, Нідерландах та Австралії. Низка країн зупинила авіасполучення з Великою Британією, а у самій країні запровадили більш жорсткий карантин, особливо у регіонах на південному сході Англії.

У ВООЗ зробили заяву, що вірогідність модифікації коронавірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі, а під час мутацій він поступово пристосовується до організму людини. Водночас у ВООЗ сумніваються, що новий штам вплине на ефективність вакцин.

Варто додати, що Бельгія, Канада, Німеччина, Ірландія, Італія, Португалія, Румунія, Росія та Швейцарія одні з перших ввели заборону на в’їзд. Іспанія, Індія, Гонконг та Пакистан останніми заборонили прийом рейсів з Великої Британії.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *