Українці закликають відомого футболіста виправити KIEV на KYIV на своєму татуюванні

Українці закликають відомого футболіста виправити KIEV на KYIV на своєму татуюванні

Українці вимагають, щоб захисник “Реала” та збірної Іспанії Серхіо Рамос змінив своє татуювання. Капітана “Реала” закликають виправити KIEV на KYIV на своєму татуюванні. Відповідну петицію днями було зареєстровано на сайті Change.org

“Востаннє кубок Ліги Чемпіонів Рамос отримував з Мадридським Реалом у Києві у 2018 році. І саме після фіналу в столиці України цей феєричний гравець зробив знамените татуювання на нозі. Рамос наніс на задню поверхню гомілки переможну інформацію: «Kiev 2018». Однак, на жаль, такого міста як «Kiev» не існує. Столиця України – Kyiv. Бо саме так називається місто українською мовою, яка є державною в Україні. Kiev – це російське написання назви української столиці.

Саме назву Kiev нав’язував українцям Радянський Союз, десятиріччями знищуючи українську мову в усіх сферах суспільного життя українців. З розвалом тоталітарного Радянського Союзу українці отримали незалежну державу та власну столицю з власною українською назвою «Київ» та її міжнародним відповідником — «Kyiv». Для українців це принципові і важливі речі, саме тому українське Міністерство закордонних справ навіть запустило ініціативу #KyivNotKiev та #CorrectUA”, – йдеться у петиції, яку написали працівники “Телебачення Торонто”.

Варто додати, що мова йде про татуювання кількарічної давності, коли Київ вперше прийняв фінал Ліги чемпіонів, у якому “Реал” переміг “Ліверпуль” з рахунком 3:1. Через декілька днів у Серхіо Рамоса з’явилося татуювання з містами, де футболіст вигравав Лігу чемпіонів з “Реалом” – Лісабон, Мілан, Кардіфф і Київ. українська столиця була написана KIEV замість KYIV.

Цікаво, що в Україні також започатковано онлайн кампанію Міністерством закордонних справ України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine. Мета – переконати англомовні ЗМІ та інші організації почати використовувати для назви міста Києва англійською, транслітерацію Kyiv (базовану на українській назві міста) замість Kiev (базована на російській назві міста).

Переглянути петицію та підписати її можна тут.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *