Українці зареєстрували у США стартап, який може попередити про інсульт

Українці зареєстрували у США стартап, який може попередити про інсульт

Українці розробили та зареєстрували в США стартап, який може попередити про загрозу інсульту – пристрій «Кардіомо» вимірює електрокардіограму пацієнтів і може розповісти про небезпечні зміни серцебиття. Про це повідомляє Голос Америки.

Микита Сафроненко, один з учасників команди, з яким вдалося зустрітися на території Стенфордського університету, розповів, що «Кардіомо» легко фіксується на тілі. Дані надходять на додаток на телефон, а потім до хмарного сховища. Аналізує інформацію штучний інтелект. Також додаток вимірює температуру тіла та частоту дихання.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Ідея пристрою належить киянину Роману Бєлкіну. «Я розробив цей пристрій, щоб знати як моя мама себе почуває, бо вона, як і багато хто, має проблеми з серцем», – розповів він. Мати Романа і стала першим тестером пристрою «Кардіомо». Потім пристрій випробовували на інших пацієнтах з проблемами серця.

«Одразу надсилається сповіщення до лікаря та в систему краніометр, також можна налаштувати, щоб відправлялося до близької людини та навіть до швидкої допомоги, щоб вона одразу відреагувала і приїхала, адже людині важливо допомогти в перші 20-30 хвилин після того,  як це сталося», – розповів Микита Сафроненко. За словами засновників стартапу, пристрій будуть пропонувати лікарям, а ті вже здаватимуть його в оренду пацієнтам.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *