Українці перемогли на інвестиційному конкурсі в США

Українці перемогли на інвестиційному конкурсі в США

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Український стартап Mosqitter здобув перемогу на конкурсі SelectUSASummit Industry Pitching Session. Компанія пропонує рішення для боротьби з комарами. Про це йдеться на сайті посольства США України. У змаганні брали участь понад 200 компаній. Воно передбачало 9 пітчинг-сесій.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

 Smart Eco-friendly Mosquito Control System -це інтелектуальна екологічна система боротьби з комарами. Головна мета розробки – зменшення ризику інфекційних захворювань, що провокують комахи. Відомо, що вони є збудниками малярії, вірусу Зіка, денге, ЕЕО, вірусу Чікунгунья та інших.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Розумна роботизована система здатна повністю знищувати комах на доволі великій відкритій території, забезпечуючи належний захист людей від комарів. Крім того, рішення не шкодить довкіллю.

Команда створила чорну металеву конструкцію заввишки 1,2 метра. Її встановлюють на відкритому повітрі – до прикладу, на подвір’ї або в саду. Пристрій поширює запах за допомогою спеціальної речовини та подає сигнал комахам. До слова, система також випромінює тепло та виділяє вуглекислий газ, імітуючи людське дихання. Комахи підлітають до SEMCS в пошуках крові, натомість потрапляють у пастку – приманка їх засмоктує.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Нагадаємо, що раніше стартап переміг у конкурсі стартапів Sikorsky Challenge 2020. Найближчим часом Mosqitter планує зайти на американський та світовий ринок.

За словами розробників, щоб “звільнити” подвір’я приватного будинку від комарів потрібно близько 3 тижнів. Надалі вони рекомендують залишати прилад увімкненим, аби вчасно знешкоджувати новоприбулих комах.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *