Україні з’явилися нові володарі 4 мільярдів доларів

Україні з’явилися нові володарі 4 мільярдів доларів

Американське видання Forbes опублікував статтю, в якій назвав ймовірний умовний капітал засновників українського сервісу Grammarly (штучний інтелект для допомоги у написанні текстів англійською мовою).

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Як стверджує американське видання, Олексій Шевченко і Максим Литвин володіють частками в 35% компанії кожен. При цьому відомо, що вся Grammarly наразі має вартість 13 мільярдів доларів. Відтак кожний співзасновник володіє активом вартістю 4,55 млрд доларів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Цікаво, що 4,55 млрд доларів – це майже вдвічі більше, ніж вартість усіх активів другої за статками людини в Україні Віктора Пінчука. Більшими за цю суму є лише активи у власності Ріната Ахметова.

Цікаво, що у коментарі від Grammarly в коментарі для DOU ухилилася від твердого заперечення цих чисел – обмежившись критикою факту числових гіпотез у сфері закритої непублічної інформації.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Цікаво, що компанія вже відреагувала на публікацію. За даними видання DUO.UA, “компанія Grammarly не розголошує дані щодо складу власників компанії та розподілу їхніх часток. Будь-які розрахунки, які здійснили редакції Forbes чи Pitchbook для оцінки статків наших засновників, є некоректними, і не були підтверджені компанією”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *