Унікальний космічний турист із США взяв у космос прапор України

Унікальний космічний турист із США взяв у космос прапор України

Познайомтеся з Джимом Кітченом, людиною, яка вирушила до космосу з українським прапором, побувавши перед цим у 193 країнах світу. Його історію розповідає India Today.

Мріючи про космос з дитинства, Джим Кітчен відправився в політ 31 березня, взявши з собою національний прапор України, щоб продемонструвати свою підтримку країні під час війни. Разом із п’ятьма іншими членами екіпажу Кітчен здійснив короткий політ за межі планети на космічному кораблі New Shepard, запущеному Blue Origin під керівництвом Джеффа Безоса.

Кітчен є професором Університету Північної Кароліни. Його пристрасть до космічних подорожей спалахнула, коли він у дитинстві спостерігав за запуском ракети NASA «Аполлон» у Флориді, США. Кітчен також є мандрівником, який за ці роки відвідав понад 193 країни світу.

У космос він узяв із собою 10 паспортів, у тому числі той, у якому були українські штампи.

Космічний корабель New Shepard взяв їх із собою в коротку розважальну прогулянку за межами Землі, на висоті 100 кілометрів над поверхнею планети. Подорож тривала понад 10 хвилин. Пасажири відстебнулися і кілька секунд пливли в невагомості, коли космічний корабель торкнувся лінії Карамана, яка позначена як межа космосу.

Це була перша космічна місія Blue Origin у 2022 році, четверта місія екіпажу космічного корабля New Shepard та 20-та за два десятиліття розробки та випробувань.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *