Учені створили спрей від коронавірусу та застуди

Учені створили спрей від коронавірусу та застуди

Учені Ньюкасльського університету (Англія) створили назальний спрей INNA-X від коронавірусу й звичайної застуди, а також довели його ефективність.  Про новий продукт інформується у науковій статті, яка була опублікована в MedicalXpress.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Новий препарат активує імунну систему дихальних шляхів. Ефективність спрею показали на клітинах дихальних шляхів людини. Під час дослідження стало відомо, що ліки значно знижують вірусне навантаження і пригнічують небезпечне запалення в органах дихання.

Риновірус є найбільш поширеним респіраторним вірусом, основною причиною застуди та відповідальний за загострення хронічних респіраторних захворювань, таких як астма і хронічна обструктивна хвороба легень.

Науковці вивчили вплив INNA-X на клітини органів дихання пацієнтів з астмою, які мають менш ефективну противірусну імунну відповідь, і виявили, що препарат підходить для використання людьми, що перебувають у групах підвищеного ризику. Спрей підтримує першу лінію захисту проти вірусу, що ускладнює проникнення інфекції в дихальні органи. Тепер фахівці планують почати тестування засобу за участю людей.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *