У вільний доступ виклали артбуки про українське мистецтво

У вільний доступ виклали артбуки про українське мистецтво

На онлайн-ресурсі культурної платформи “Ковчег” Україна” виклали у вільний доступ чотири артбуки про українське мистецвто. Про це повідомляє Читомо.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

Сучасні мистецькі видання про українську спадщину виклали для вільного перегляду і завантаження. Вони доступні на сайті «Ковчег Україна». Файли артбуків можна безкоштовно завантажити у форматі pdf. Так, наразі на сайті доступні такі артбуки, як “Скриня. Речі Сили», подарункове видання про етнографію «Ковчег «Україна», мистецький альбом для дітей про традиційні весільні костюми «Наречена»  та видання про українську музичну спадщину “Ковчег: музика”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

 Додається також, що у грудні стануть доступними ще два артбуки такі як, різдвяна казка і словник “У країні сирних коників” та ілюстрована мініенциклопедія “Школа Різдва”. «Ці книжки стали неофіційними державними подарунками, адже опинились в бібліотеках багатьох президентів, патріархів, знакових особистостей світу. І ми щасливі, що світ побачить нашу культуру в такій поліграфічній «золотій» рамі», − наголосили організатори проєкту.

Варто додати, що «Ковчег Україна» − мультидисциплінарний проєкт присвячений українській музичній спадщині, образотворчому, декоративно-прикладному мистецтву, етнографії. Його реалізовують за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Українського культурного фонду, Музею Івана Гончара та інших.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *