У Мексиці вперше проходять Дні українського кіно

У Мексиці вперше проходять Дні українського кіно

У Мексиці показом документального фільму «Міф» режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія розпочалися перші в історії українсько-мексиканських культурних відносин Дні українського кіно в Мексиці. Про це повідомляє Посольство України у Мексиці.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Так, глядачам представлені як сучасні картини, зокрема «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча, «Додому» Нарімана Алієва, так і кінокласика – «Пропала грамота» Бориса Івченка, «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка.

«Інавгурація заходу відбулася у кінозалі Національного музею антропології Мексики – одній з найпрестижніших локацій Мехіко – за участі Посла України в Мексиці Оксани Драмарецької, українських кінематографістів: режисера, оператора Івана Яснія та історика кіно, експерта УКФ Людмили Серебреникової, а також директора Національного музею антропології Мексики Антоніо Саборіта», – розповіли в посольстві. 

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Головним завданням цього проекту є ознайомити з надбанням українського кінематографа мексиканську публіку. Директор Національного музею антропології Антоніо Саборіт привітав присутніх з першими в історії двосторонніх культурних взаємин Днями українського кіно в Мексиці та висловив сподівання, що вони стануть традиційними.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

На завершення посол вручила мексиканській режисерці та сценаристці Фернанді Валадес найпрестижнішу нагороду 49-го кінофестивалю «Молодість», де її фільм «Особливі прикмети» отримав Гран-прі основного конкурсу.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

У посольстві зауважили, що Дні українського кіно в Мексиці проходять у рамках заходів з відзначення 30-ї річниці Незалежності України, вони також присвячені святкуванню 80-річних ювілеїв з дня народження Богдана Ступки (1941-2012) та Івана Миколайчука (1941-1987).

Організаторами заходу є Посольство України в Мексиці, ТОВ «Меллівора Студіо», ГО «Голос Культури» та Національний музей антропології Мексики.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *