У США забороняють салюти до Дня незалежності через побоювання пожеж

У США забороняють салюти до Дня незалежності через побоювання пожеж

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Міста на заході США забороняють салюти до Дня незалежності, яке відзначається четвертого липня. Посадовці кажуть, що рекордні температури, посуха і домашня піротехніка можуть призвести до катастрофічних лісових пожеж. Про це пише The Guardian.

“Влада попереджає, що поєднання рекордно високих температур, екстремальних посушливих умов і домашніх феєрверків створює ситуацію, схожу на порохову бочку, яка може швидко стати руйнівною”, — пише видання.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Так, у Портленді (Орегон) який побив всі рекорди 28 червня, коли температура досягла позначки +47 градусів, пожежна служба заборонила використовувати феєрверки через високі температури й посушливі погодні умови. Щоправда у місті Бенд, як і раніше, заплановані два публічних феєрверки на свято.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Якщо ми не почнемо активні кроки зараз, я боюся, що наслідки можуть бути руйнівними.

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

Нелегко прийняти подібне рішення так близько до нашого національного свята, але як начальниця пожежної охорони я відчуваю велику відповідальність, іноді приймаючи непопулярні рішення в безпрецедентні часи для захисту життя, власності й навколишнього середовища”, — заявила керівниця пожежної охорони Портленда Сара Бун.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто додати, що за інформацією видання, деякі райони на південному заході штату Вашингтон також ввели заборони. Влада округу Кларк заборонили продаж і використання феєрверків у деяких частинах округу з 29 червня до півночі 4 липня через значні ризики виникнення пожежі. “Ми визнаємо, що це рішення викличе деякі труднощі для планів святкування деяких жителів, а також підприємств і некомерційних організацій, які продають феєрверки. Ми співчуваємо всім, кого це стосується, але ми повинні дотримуватися законів округу. Вони створені для захисту добробуту і безпеки жителів округу Кларк”, — заявила голови ради округу Ейлін О’Брайн.

Керівник пожежної охорони району Камас-Вашугал у штаті Вашингтон Нік Суінхарт, сказав, що заборонити використання і продаж феєрверків було “дуже важким рішенням”, але “з урахуванням підвищеної пожежної небезпеки це було визнано єдиним можливе рішенням для забезпечення безпеки кварталів, спільнот і зелених насаджень”.

This image has an empty alt attribute; its file name is GBExpressInc.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *