У США колектори вибиватимуть борги із громадян новим методом

У США колектори вибиватимуть борги із громадян новим методом

У США колекторські компанії будуть зв’язуватися з боржниками через соціальні мережі та повідомлення. Відповідне дозвіл видало Бюро фінансового захисту споживачів США (CFPB). Про це повідомляє BBC.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

На думку противників нововведення, такі повідомлення можуть бути втрачені в Інтернеті, а нові правила призвести до втручання в особисте життя боржників та появи нових шахрайських схем.

Зміни, схвалені CFPB ще торік при адміністрації президента Дональда Трампа, зобов’язують кредиторів звертатися до боржників лише приватно – тобто через особисті текстові повідомлення, а не через публічну сторінку. Боржники можуть ігнорувати ці повідомлення, але кредиторам не потрібен дозвіл, щоб зв’язуватися з ними. Також немає ніяких обмежень щодо кількості повідомлень, які можна надсилати боржникам.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Водночас нові правила обмежують кількість телефонних дзвінків. Щотижня можна здійснювати не більше 7 дзвінків за будь-яким конкретним боргом, але людям із кількома боргами можна телефонувати десятки разів на тиждень. Колекторам також заборонено зв’язуватися з боржниками по телефону впродовж одного тижня після розмови з ними щодо конкретного боргу.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Прихильники нововведень стверджують, що вони мали бути запроваджені вже давно. Вони вказують, що «закон про справедливе стягнення боргів», який регулює цю галузь, був ухвалений ще у 1977 році – задовго до появи мобільних телефонів і соцмереж.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Критики вказують на можливість помилок у комунікаціях, оскільки багато американців не мають постійного доступу до Інтернету. Повідомлення про прострочені рахунки, хоча і через особисті повідомлення, все одно можуть бути надіслані не тій людині.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто додати, що за даними CBS News, близько 30% американців, які брали кредит, мають борги, передані колекторам. Таким чином нові правила можуть стосуватися десятків мільйонів громадян США.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *