У США суддя заблокував розпорядження Байдена про обов’язкову вакцинацію медпрацівників

У США суддя заблокував розпорядження Байдена про обов’язкову вакцинацію медпрацівників

Aедеральний суддя США в суді Західного округу Луїзіани наклав попередню судову заборону на розпорядження президента США Джо Байдена щодо обов’язкової вакцинації медичних працівників, яка мала набути чинності на початку наступного тижня. Про це пише New York Times.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

За словами судді, позивачі “зацікавлені в захисті своїх громадян від необхідності проходити вакцинацію» та в запобіганні втрати робочих місць і податкових надходжень, які можуть виникнути внаслідок зобов’язання щодо щеплення”.

Судова заборона фактично розширила дію постанови, ухваленої федеральним судом штату Міссурі. Постанова стосувалася лише десяти штатів, що подали позов проти розпорядження президента. Також кілька міст і штатів запровадили власні вимоги щодо вакцинації медичних працівників.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Варто додати, що судова заборона – лише перший крок у судових процесах проти обов’язкової вакцинації, й будь-яке рішення суду може бути оскаржене у вищій судовій інстанції.

Нагадаємо, що розпорядження президента зобов’язує всіх медпрацівників лікарень та будинків похилих отримати принаймні перше щеплення до 6 грудня і бути повністю вакцинованими до 4 січня.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *