У США суд визнав винним ексофіцера у вбивстві Джорджа Флойда

У США суд визнав винним ексофіцера у вбивстві Джорджа Флойда

Присяжні у США визнали колишнього офіцера поліції Міннеаполіса Дерека Шовіна винним у вбивстві афроамериканця Джорджа Флойда. Йому загрожує до 40 років в’язниці. Про це пише The Guardian.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Під час суду присяжні заслухали свідчення 45 свідків, зокрема лікарів, фахівців з силового затримання, співробітників поліції, перехожих та людей, які знали Флойда. Ексофіцера звинувачували у вбивстві другого ступеня (ненавмисному), вбивстві третього ступеня, а також заподіянні смерті з необережності. Після 10-годинного обговорення протягом 2 днів після судового розгляду присяжні визнали Шовіна винним за всіма трьома пунктами звинувачення.

Під час суду поліцейський перебував на волі, оскільки його випустили під заставу. Після оголошення вердикту присяжних Шовіна закували в наручники та відправили до в’язниці. Колишньому поліцейському загрожує до 40 років в’язниціВирок йому мають винести впродовж найближчих тижнів.

Нагадаємо, що поліція затримала Флойда 25 травня 2020 року за те, що він нібито намагався розрахуватися в магазині фальшивим чеком на 20 доларів.Один з поліцейських застосував щодо нього задушливий прийом, ставши Флойду коліном на шию. Прийом не заборонений у Міннесоті, але офіцер Шовін тримав чоловіка так аж 5 хвилин.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *