У США через суд вимагають у Google видалити Telegram з магазину додатків

У США через суд вимагають у Google видалити Telegram з магазину додатків

Колишній посол США в Марокко, а нині глава неурядової організації «Коаліція за безпечний інтернет» Марк Гінзберг подав до суду Каліфорнії позов проти Google з вимогою видалити месенджер Telegram з магазину додатків Play Store. Про це інформує Bloomberg.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Зазначається, що таку ж скаргу Гінзберг раніше подав проти Apple. Він переконаний, що месенджер сприяє поширенню насильства, екстремізму та антисемітизму, особливо після вбивства в США афроамериканця Джорджа Флойда та інавгурації Джо Байдена.

Варто додати, що раніше після заворушень в Капітолії Google видалив з Play Store популярну у прихильників експрезидента США Дональда Трампа соцмережу Parler. Зробили це після того, як там з’явилися екстремістські публікації. «Google не вжив жодних дій проти Telegram, аналогічних тим, які здійснили проти Parler, щоб змусити Telegram поліпшити свою політику модерації контенту», — йдеться у позові Гінзберга.

Цікаво, що раніше засновник Telegram Павло Дуров заявляв, що модератори компанії видалили сотні постів після штурму Капітолія, і що заклики до насильства неприпустимі. За підрахунками NBC News, Telegram заблокував принаймні 15 екстремістських каналів й вилучив контент у декількох інших.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *