У США Uber виплатить понад $1 млн незрячій пасажирці

У США Uber виплатить понад $1 млн незрячій пасажирці

У США американська компанія Uber повинна виплатити 1,1 мільйона доларів компенсації незрячій клієнтці, якій було неодноразово відмовлено в поїздках. Про це пише телеканал CNN.

За її словами позивачки Лізи Ірвінг, всього водії сервісу відмовили їй у поїздці 14 разів у 2016 та 2018 роках (зокрема через те, що вона хотіла взяти з собою в автомобіль собаку-поводиря Берні).“Я почувалася приниженою, збентеженою, обуреною, розчарованою і ображеною”, – зазначила Ірвінг у відеозверненні.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За словами жінки, в одному з випадків водій Uber висадив її на півдорозі, збрехавши, що вони вже прибули до місця призначення. Ірвінг зазначила, що через відмови водіїв траплялося так, що вона залишалася одна на вулиці і непокоїлася про власну безпеку. Крім того, жінка кілька разів спізнювалася на роботу – і в підсумку її звільнили.

У своєму позові Ірвінг посилалася на дискримінацію з боку сервісу.Представники Uber, у свою чергу, наполягали, що компанія не несе відповідальності за те, що трапилося, оскільки водії виступають в ролі підрядників, а не штатних співробітників. В компанії стверджували, що забороняли водіям відмовляти в поїздках пасажирам із тваринами-поводирями.Однак незалежний арбітраж, що розглядав позов, встав на бік Ірвінг. Жінка отримає компенсацію на загальну суму 324 тисячі доларів та додаткові 800 тисяч доларів на оплату послуг адвокатів та інші судові витрати.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *