У ЄС дозволили використовувати перші таблетки від коронавірусу

У ЄС дозволили використовувати перші таблетки від коронавірусу

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) дозволило використовувати препарт “Lagevrio” (“Молнупіравір”) для лікування COVID-19. Про це йдеться на сайті ЕМА.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

“Комітет EMA з лікарських засобів (CHMP) видав рекомендації щодо використання Lagevrio (також відомого як молнупіравір або MK 4482) для лікування COVID-19”, — йдеться у повідомленні.

ЕМА зазначає, що ліки, які наразі не зареєстровані в ЄС, можна використовувати для лікування дорослих з COVID-19, якщо ті не потребують додаткового кисню та мають підвищений ризик розвитку важкої форми COVID-19.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Lagevrio” слід застосовувати якомога швидше після встановлення діагнозу COVID-19 і протягом 5 днів від початку симптомів. Препарат, який випускається у вигляді капсул, слід приймати двічі на день протягом 5 днів”, — йдеться у повідомленні агентства. Там також додають, що пігулки не слід використовувати вагітним жінкам.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250-2.gif

Як повідомляє Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), Lagevrio — це пероральний противірусний препарат, який зменшує здатність SARS-CoV-2 (вірус, який викликає COVID-19) розмножуватися в організмі. Це робиться за рахунок збільшення кількості змін (мутацій) у генетичному матеріалі вірусу (відомому як РНК), що погіршує здатність SARS-CoV-2 до розмноження.

Варто додати, що Lagevrio розробляється компанією Merck Sharp & Dohme у співпраці з Ridgeback Biotherapeutics.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *