У 2020 році Україна надала притулок майже ста іноземцям

У 2020 році Україна надала притулок майже ста іноземцям

У період із 1 січня по 1 жовтня 2020 року Україна надала притулок 96 іноземцям, при цьому загалом на території України зареєстровано 1267 біженців та 878 осіб, які потребують додаткового захисту. Про це повідомила Державна міграційна служба України.

“Станом на 01.10.2020 на обліках територіальних органів ДМС перебуває 1267 осіб, яких визнано біженцями в Україні, та 878 осіб, яких визнано особами, що потребують додаткового захисту, в тому числі 178 дітей у складі сім’ї у віці до 14 років”, – йдеться у повідомленні.

Також у ДМС розповіли, що станом на 1 жовтня отримали від іноземців 433 звернення щодо захисту, 96 з яких задовольнили. При цьому протягом усього 2019 року таких звернень було 1036, притулок отримали 93 іноземці.

Варто зазначити, що в Міграційній службі зауважили, що між термінами “біженець” та “особа, яка потребує додаткового захисту” наявні відмінності. Зокрема, біженцем вважається людина, яка не має українського громадянства і яка була змушена залишити країну свого проживання через загрозу стати жертвою переслідувань – наприклад, за ознаками раси, віросповідання, національності чи належності до певної соціальної групи та не може чи не бажає користуватися захистом цієї країни.

Водночас особою, яка потребує додаткового захисту є людина, яка не вважається біженцем відповідно до критеріїв ООН, але потребує захисту, оскільки залишила країну свого походження та прибула в Україну через загрозу її життю, безпеці чи свободі.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *