Фільм про українців у світовому кіно з’явився онлайн (Відео)

Фільм про українців у світовому кіно з’явився онлайн (Відео)

Державне агентство з питань кіно виклало стрічку «З України до Голлівуду» у вільний доступ. Про це йдеться на офіційному сайті агенства.

«Документальна стрічка режисерів Станіслава Сукненка та Галини Кувівчак-Сахно «З України до Голлівуду» – це перше масштабне дослідження «українського сліду» в Голлівуді, історія про внесок українців не лише в розвиток «фабрики мрій», а й про вплив на світове кіномистецтво загалом», – йдеться в повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

Варто зазначити, що картина «З України до Голлівуду» побудована на реальних історіях етнічних українців, котрі емігрували в Америку з різних регіонів, з різних причин та у різний час, але всі вони так чи інакше долучилися до голлівудського кінематографа. Мало хто знає, що наші земляки відіграли неабияку роль у появі «Оскара» та сприяли створенню найкращих американських фільмів, які стали історією світового кіномистецтва. Багато хто з них має свою зірку на «Алеї слави», «Оскар» чи «Золотий глобус», але найважливішим є те, що всі вони зробили неймовірний внесок, збагативши Голлівуд не тільки своїм талантом, а й привнесли в нього власну культуру, частину свого життя і душі.

https://www.youtube.com/watch?v=utQY1I0mkP4&list=RDCMUCJucvPUcN4DPPud-ou86C6Q&start_radio=1

Стрічка була створена в Україні та США. Сценарій написав Станіслав Сукненко. Продюсерами стрічки стали Олег Щербина та Юлія Чернявська. Фільм створено компанією Fresh Production Group за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Сума державної фінансової підтримки картини становить 2 млн 705 тис. грн при загальній вартості виробництва 3 млн 527 тис. грн.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *