Храм в Україні, де зібрані мощі понад 700 святих, можна побачити в 3D

Храм в Україні, де зібрані мощі понад 700 святих, можна побачити в 3D

Храм на Львівщині, в якому зібрані мощі більш як семи сотень святих відтепер можна побачити у 3D. Про це повідомляє управління туризму та курортів Львівської ОДА у Фейсбуці.

«Церква св. Анни у Бориславі – один із найбільших паломницьких центрів УГКЦ. Під дахом храму знаходяться мощі понад 700 святих. У головному вівтарі зберігається образ св. Варвари, створений польським митцем Антонієм Попелем, автором пам’ятника А. Міцкевичу у Львові. Відтепер в можна здійснити візуальну прогулку храмом», – йдеться в повідомлені.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Варто додати, що однією з найвизначніших речей у храмі є ікона Божої Матері, яка називається цілителькою. У неї вмонтована риза святої Богородиці. Цікаво, що храм було споруджено у 1900 році як римо-католицький костел святої Барбари (Варвари) – покровительки гірників. Автор проєкту – архітектор Станіслав Маєрський. Споруда костелу, вимурувана у формі латинського хреста, характерна для епохи неоготики та неороманського стилю. Зводили костел мандрівні майстри будівничого цеху за кошти парафіян та нафтових промисловців регіону. Розписали його майстри під керівництвом краківського художника Антонія Процайловича.

Віртуальну 3D-прогулянку храмом можна здійснити ТУТ.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *