Ціни на харчові продукти побили рекорд за останні сім років

Ціни на харчові продукти побили рекорд за останні сім років

Продуктовий кошик виріс в ціні та в інших країнах світу. Про це повідомляється на сайті Food and Agriculture Organization of the United Nations(ФАО).

Посилаючись на інформацію щодо індексу цін від продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Повідомляється, що світові ціни на харчові продукти демонструють підвищення десятий місяць поспіль. Так, Індекс на продовольство підвищився на 2,1%, до 118,5 пункту. За повідомленням ФАО – це рекордний рівень з 2014 року. У 2020 році був зафіксований рекорд по зростанню цін за останні три роки.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

На першому місці серед подорожчали продуктів ФАО виділило рослинну олію. Індекс цього харчові продукти виріс за місяць на 8%, майже до рекорду за 10 років. З усіх видів ціни активніше росли на соєву олію. Також відзначається істотне подорожчання молочної продукції. Тут індекс у березні піднявся на 3,9% у порівнянні з лютим 2021 року.

На 2,3% зріс індекс цін на м’ясні продукти. А індекс цін на зерно навпаки знизився – на 1,8%. Втім, він все одно залишається на 26,5% вище рівня минулого березня. Ціни на цукор впали – Індекс скоротився на 4%. До слова, Україна якраз планує замістити дефіцит власного цукру імпортним продуктом.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *