Через кліматичну кризу у США різко знизилася популяція метеликів

Через кліматичну кризу у США різко знизилася популяція метеликів

Кліматична криза призвела до найбільшого за останні 40 років зниження популяції метеликів на заході США. Про це пише видання The Guardian.

“Багато видів метеликів стають настільки рідкісними, що деяким людям важко зрозуміти, наскільки поширеними вони були раніше”, – розповів виданню Метт Форстер, професор біології з Університету Невади. Як показує дослідження Форстера, кількість метеликів з 1977 року постійно зменшувалася щороку на 1,6%. Він проаналізував дані спостережень за 450 видами комах у 72 місцях у західних штатах США.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Вчені виявили, що показник зниження на 1,6% на рік відповідає і темпам скорочення популяції комах в інших частинах світу. Це викликає занепокоєння вчених, оскільки метелики грають важливу роль в екосистемі, зокрема розщеплюють відходи та створюють життєво важливі сполуки. Дослідники також дійшли висновку, що, хоча на комах і впливає втрата середовища їхнього проживання та використання людьми пестицидів, їхня кількість знижується навіть без урахування цих факторів – від нагрівання планети.

Форстер наголосив, що температура планети продовжить підвищуватися, однак люди мають захищати місця існування метеликів, як то місця, багаті польовими квітами, та знижувати використання хімічних речовин. Це важливо, оскільки метелики виступають у ролі запилювачів квітів та їжі для птахів та інших тварин.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *