Шестирічний хлопчик став новим рекордсменом України, назвавши 196 країн

Шестирічний хлопчик став новим рекордсменом України, назвавши 196 країн

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Марко Данчевський встановив рекорд України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти». Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

«6-річний мешканець Львівської області Марко Данчевський встановив рекорд України в номінації «Найбільша кількість назв країн, відтворених дитиною напам’ять по контуру карти». Хлопчик продемонстрував блискучий результат, без заминки назвавши 196 країн по контуру карти за 13,5 хвилин. При цьому юний ерудит не допустив жодної помилки», – написала вона.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Вона додала, що захоплення географією у Марка розпочалося кілька років тому із робочого кабінету свого дідуся Романа Кухара, який працює директором Стрийської загальноосвітньої школи №10. Найбільше хлопчика зацікавила велика географічна карта світу на стіні. Помітивши здібності онука, Роман Петрович зацікавив малого дослідника захоплюючими історіями про ріки та озера, гори та моря, міста та країни. Нині вся родина пишається тим, що Марко знає не лише назви і місце розташування всіх без винятку країн світу, а й їх державні прапори, може розповісти багато історій розвитку цих країн.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *