Індекс демократії в Україні знизився за 2021 рік

Індекс демократії в Україні знизився за 2021 рік

В рейтингу  The Economist, за індексом демократії у 2021 році Україна посіла 86 місце з 167.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Як порівняти з 2020 роком, держава опустилася на сім позицій. Тоді Україна отримала 5,81 бала, а зараз – 5,57 бала з 10. Також на 86 позиції разом з Україною розмістилася Мексика. На одну позицію вище в рейтингу перебуває Гонконг, а на одну нижче – Сенегал.

У першій п’ятірці за індексом демократії опинилися Норвегія, Нова Зеландія, Фінляндія, Швеція й Ісландія, а останні місця посіли Центральноафриканська Республіка, Конго, Північна Корея, М’янма й Афганістан.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Серед країн Східної Європи Україна на 17 місці з 28. На позицію вище опинилася Чорногорія, а на позицію нижче – Вірменія.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Автори рейтингу також зазначили, що оцінка України знизилася через посилення напруженості у відносинах із Росією. За їхніми словами, «урядова політика стала менш прозорою», а «військові мали більший вплив на ухвалення політичних рішень». Загалом Україна показала найбільше зниження серед чотирьох східноєвропейських країн у категорії «гібридні режими».

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Варто додати, що щорічний індекс The Economist враховує п’ять показників: виборчий процес і плюралізм, роботу уряду, демократичну політичну культуру та громадянські свободи, політичну участь. Кожну країну класифікують як один із чотирьох типів режиму: «повна демократія», «дефектна демократія», «гібридний режим» або «авторитарний режим».

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *