Італія заборонила в’їзд громадянам України через COVID-19

Італія заборонила в’їзд громадянам України через COVID-19

З 16 грудня Італія забороняє необов’язкові поїздки на свою територію для громадян України через пандемію коронавірусної інфекції COVID-19, зокрема з метою туризму. Про це йдеться на сайті Міністерства закордонних справ України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

“Відповідно до оновлених правил перетину кордону з Італійською Республікою, у зв’язку із пандемією COVID-19, Україну з 16 грудня 2021 року віднесено до переліку країн списку Е, що передбачає заборону на необов’язкові поїздки громадян України, у тому числі з метою туризму”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Site-1_B.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

Виняток становлять громадяни України – власники посвідки на проживання в Італії, або ті громадяни, які в’їжджають до Італії за підтвердженими мотивами роботи, навчання, лікування чи абсолютної необхідності. В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволено в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені й стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Під час в’їзду громадянам України із зазначених категорій необхідно заповнити до прибуття онлайн форму санітарного контролю Passenger Locator Form, доступну за посиланням; пред’явити довідку (сертифікат) про негативний результат молекулярного тестування (зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду) або експрес-тестування на COVID-19 (зроблений не більше ніж за 24 години до приїзду); активувати процедури нагляду за здоров’ям у медичних закладах відповідно до території проживання та пройти десять днів самоізоляції, після завершення якої провести повторне тестування для підтвердження негативного результату (молекулярний або експрес-тест).

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Одночасно заборонено в’їжджати до Італії громадянам, які протягом останніх 14 днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *