Топ-7 заповідей для українського іммігранта

Кількість людей, які вирішили шукати кращої долі в чужій країні зростає з кожним роком. Саме для них, Alloamerica підготували сім правил від бувалих мігрантів, які повинен  запам’ятати  кожен, хто виїжджає за кордон.

1. Адаптуйся до нової культури, але пам’ятай, що ти українець.

Попередні покоління іммігрантів вже подбали про те, щоб в Америці ти міг дотримуватися українських звичаїв та традицій. Вони побудували церкви, школи, музеї, осередки, де можна святкувати українські свята навчати дітей, підтримувати зв’язки з українцями та розмовляти рідною мовою.  Це створювалося десятками років і передавалося від однієї хвилі імміграції до іншої. Не розірви цього ланцюга.

2. Пам’ятай, що в деяких ситуаціях ти є обличчям України.

Дуже часто для людей, які живуть в Америці, ти будеш уособленням усіх українців. По твоїй поведінці, поглядах, професійності можуть сформувати уявлення про весь український народ. На тобі лежить відповідальність за  сприйняття усіх українців в Америці.

3. Поважай традиції та закони країни, в якій живеш.

Будь відкритим до різних культур, позбуться стереотипів про різні національності. Толератність – це те, що потрібно прийняти в цій країні.

4. Якомога більше розповідай іншим про свою країну.

Жива людина – це найдостовірніше джерело інформації. Якщо ти з любов’ю будеш розповідати про свій рідний край, то й твій співрозмовник закохається в нього.

5. Допомагай такому ж іммігранту, як ти.

Ніколи не забувай, як ти почувався одразу після приїзду і якою важливою була підтримка інших людей. Ділися інформацією, давай поради, підтримуй своїх співвітчизників усіма можливими способами.

6. Постійно розвивайся.

У новій країні тобі доведеться навчитися багатьом новим речам. Крім елементарних необхідних для щоденного життя навичок, удосконалюй мову, здобувай нову освіту чи пройди перекваліфікацію, подорожуй і користуйся всіма благами прогресу.

7. Підтримуй зв’язки з Україною.

Якщо в тебе є можливість часто їздити літати в Україну – роби це! Не втрачай зв’язків з родичами, друзями. Підтримуй ініціативи та благодійні проекти в Україні. І не зазнавайся – ти всього один з мільонів українських емігрантів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *