Я не п’ю, а лікуюсь!

Німецькі дослідники прийшли до висновку, що пиво шкодить людському організму найменше, в порівнянні з іншими напоями, які містять етанол, передає Zee News 

Вчені з Йенского університету імені Фрідріха Шиллера проводили досліди на лабораторних мишах.  В ході наукового експерименту самкам гризунів давали різні спиртні напої – пиво з хмелем, особливе пиво, що не містив хмелю, а також чистий етанол. Через 12 годин після вживання спиртного вчені сканували організм тварин і виявили цікаву закономірність. Виявилося, що ті з них, хто вживав пиво з хмелем, відрізнялися від інших меншим обсягом жирових скупчень в печінці.

«Найбільше жиру в печінці ми зафіксували у мишей, які вживали етанол. Однак пиво без хмелю також було пов’язано з негативними наслідками. А ось споживання пива без хмелю призводило приблизно до такого ж рівня жирових відкладень в печінці, як і споживання етанолу”, – повідомили фахівці. Вони вважають, що саме хміль, що міститься в пиві, дозволяє зменшити негативний ефект, вироблений алкоголем на печінку. Вчені вважають цілком можливим те, що хміль здатний знижувати концентрації вільних радикалів, що становлять загрозу організму для розвитку онкології.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *