В Україні провели другу операцію з установки механічного серця

В Інституті серця Міністерства охорони здоров’я  успішно провели другу в Україні операцію з установки “механічного серця”, пише Interfax

Як повідомив генеральний директор Інституту серця (Київ) Борис Тодуров “механічне серце” дозволяє пацієнтові, який потребує трансплантації органу, дочекатися донорського.  Операція проведена 30-річній пацієнтці Людмилі Філяренко з діагнозом “делатаційна кардіоміопатія”, що потребує пересадки серця.

На сторінці Державної установи “Інститут серця МОЗ України” у Facebook Борис Тодуров виклав відео операції та звернувся до депутатів України. “Ми зробили все, що змогли, тепер ви повинні прийняти закон про трансплантацію, який дозволить людям жити довше”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, перша в Україні операція з установки механічного серця відбулася в липні 2016 року. Механічне серце вартістю близько 120 тис. євро надала німецька фірма під гарантію оплати. Бюджетного фінансування не знайшлося, тому для оплати залучаються кошти благодійного фонду. В Україні щорічно механічного серця можуть потребувати близько 500 пацієнтів, трансплантації серця потребують приблизно 1-2 тис. пацієнтів на рік.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *