Нові правила виїзду дітей за кордон в Україні

Кабінет міністрів України заборонив перетинати кордон дітям до 16-річного віку в супроводі одного з батьків без нотаріально завіреної згоди іншого з батьків без позначки в паспортному документі про прийняття на постійний консульський облік. Мова про це йде в постанові №733, повідомляє Сегодня. Правила поширюються на всіх громадян молодше 16 років

Раніше для перетину кордону досить було відмітки про перебування на тимчасовому консульському обліку, що в подальшому могло призвести до оскарження правомірності виїзду. “Новий порядок покликаний запобігати незаконному вивезенню за кордон дітей одним із батьків без дозволу іншого, сприятиме захисту прав як дітей, так і другого з батьків”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради України у закордонних справах рекомендував прийняти в першому читанні проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів про порядок виїзду з України народних депутатів України”. Документом пропонується заборонити виїзд із України народним депутатам, відносно яких в ВР було подано подання Генеральної прокуратури на дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *