Американець вперше став лауреатом Букерівської премії

sellout-paul-beattyЛауреатом Букерівської премії-2016 став американець Пол Біті, пише BBC. Автор роману “Розпродаж” отримає нагороду в розмірі 50 тисяч фунтів стерлінгів, а це 561 тисяча євро. Іншим фіналістам вручать чеки на 2500 фунтів та виконане вручну подарункове видання книги.

Всього в шорт-листі цієї премії було включено шість письменників, таких як Оттеса Мошфейс з романом “Ейлін”, Девід Сзалі з романом “Все, чим є людина”, Дебора Леві з роботою “Гаряче молоко”, Грем Макрі Барнет з книгою “Його кривавий проект”, Мадлен Тьєн з “Не говори, що у нас нічого немає” та вищезгаданий Пол Біті із романом, в якому розповідається про расові проблеми серед мешканців вигаданого району Лос-Анджелеса.

Нагадаємо, що спочатку премію вручали лише за романи англійською мовою, написані авторами країн Британської Співдружності націй, Ірландії і Зімбабве. З 2014 року її автор може отримати з будь-якої країни, написав прозовий твір англійською мовою, його громадянство при цьому не має значення.

Вручається щорічно Букерівська премія (Man Booker Prize) була заснована в 1969 році і є однією з найпрестижніших нагород у світі англійської літератури. Переможцем 2015 року став роман ямайського автора Марлона Джеймса “Історія семи вбивств”.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *