У США зростає кількість шлюбів “по зальоту”

Дослідники з Університету Дьюка провели статистичний аналіз частоти шлюбів “по зальоту” і з’ясували, що вірогідність такої події для “білих” на даний момент росте, повідоляє Depo.ua. з посиланням на Demography.  Раніше припускали, що в сучасному суспільстві вона може лише знижуватися. loving-mixed-couple

Дослідники проаналізували народження, шлюби і розлучення 800 000 матерів зі штату Північна Кароліна за 1992-2012 роки. Враховувалися тільки “білі” і афроамериканці. Дані по іспаномовних, в силу особливостей їхнього способу життя в США, були недостатні для повноцінного аналізу. Як виявилося, шлюб “по зальоту” (в американському англійською буквально “під дулом дробовика”, з традиційною загрозою розстрілу з боку родичів нареченої) типовий для 20 відсотків усіх афроамериканських матерів, які народжують вперше.

Серед “білих” цей відсоток був у багато разів менше. Однак серед тих “білих” матерів, хто народив раніше 25 років, їх було вже 17 відсотків. Серед афроамериканців молодше 25 років цей рівень був дещо вищим – 60 відсотків.

Чим нижче освітній рівень матерів, тим вище для них була ймовірність шлюбу “по зальоту”. 41 відсоток білих жінок, чиє освіту обмежилося школою, народили свою першу дитину в такому союзі. Серед матерів з такою освітою учасниць шлюбу “під дулом дробовика” виявився 61 відсоток. Серед “білих” шлюб по зальоту був менш міцним, ніж звичайний. За 10 років 30 відсотків таких молодят встигали розлучитися, в той час як одружувалися з інших причин розлучалися за такий же термін за все в 19 відсотках випадків. У той же час для афроамериканців ситуація різко відрізнялася.mozhno-zaregistrirovat-vsego-za-85-kopeek

Серед “зальотчиків” за 10 років розлучувалося 23 відсотки, серед інших – 20 відсотків. Більш того, для жінок-афро-американок з освітою не вище шкільного такий союз виявлявся міцніше звичайного. За 10 років спостережень подібний шлюб закінчувався розлученням значно рідше, ніж звичайний. Це досить несподіваний результат, відзначають дослідники.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *