Вибори в США. Топ- 20 найголовніших подій дня+перші результати

Сьогодні у США проходять вибори президента. Голосувати за 45-го господаря Білого дому запрошено понад 219 мільйонів виборців. Ми підготували для вас короткий опис найголовніших подій, які стались цього дня, а також подаємо перші результати виборів.

1.Отож, у США закрилися передвиборні ділянки в двох штатах – Кентуккі і Індіана, відразу ж після цього з’явилися перші результати. Так, в Кентуккі, після обробки 1% голосів лідирує республіканець Дональд Трамп: за нього проголосували 72,2% виборців, за кандидата від Демократичної партії Хілларі Клінтон – 24,6%, передає Українська правда із посиланням на CNN. У штаті Індіана також на даний момент очікувано лідирує Трамп: після обробки 1% голосів республіканець отримує 70,1%, демократ – 26,3. У Нью-Гемпширі після підрахунку 1% голосів також лідирує Трамп – 52,5% проти 41% у Клінтон.

2. Американці, які живуть і перебувають в Україні з візитом, вже віддали свої голоси за нового президента Сполучених Штатів. “Приблизно вісім тисяч американців постійно проживають на території України, за оцінками консульського відділу. usa-tmb-270x180Разом з тим, з урахуванням тих, хто перебуває з тимчасовими поїздками, число американців одномоментно може досягати 16 тисяч”, – повідомили Інтерфакс-Україна в посольстві США в Києві. У дипмісії зазначили, що всі бажаючі проголосували за допомогою пошти.

3. Брюки стали одним із неформальних символів кампанії Гілларі Клінтон. Її прихильниці влаштували флешмоб та вдягають на голосування брючні костюми – на підтримку кандидатки та гендерної рівності.

4. Позов, підготовлений командою Дональда Трампа з приводу нібито грубих порушень на деяких ділянках в штаті Невада, був відхилений.

9718884cd65c100bf34ee21eb2029dd05. Соцмережами активно шириться фото Трампа з виборчої дільниці, де він підглядає, як голосує його дружина Меланія. Аналогічно вчинив і його син, Дональд Трамп-молодший.

6.Відомий американський соул-співак, композитор і піаніст Стіві Уандер заявив, що “просити Дональда Трампа стати президентом США – це як просити його сісти за кермо”. Як відомо Уандер практично незрячий.

7.Сина Трампа Еріка впіймали на порушенні законодавства. tihp2-pypipnbdzimiq4aa-articleНащадок магната виклав у соцмережу Twitter своє фото із позначкою в бюлетені, що порушує закони штату Нью-Йорк. Видалив він його майже одразу, проте користувачі мережі зробили чимало скріншотів.

8.Букмекерські контори  приймали ставки на результат виборів. Хоча шанси Клінтон вищі, ніж у Трампа – 80 відсотків проти 20, букмекери дещо знизили очікування її перемоги.9.Гілларі Клінтон проголосувала на виборчій дільниці під Нью-Йорком разом із чоловіком. “Я неймовірно щаслива”, – зізналася вона.

10.Більшість жителів крихітного острова Гуам в Тихому океані проголосували за Хілларі Клінтон. Як повідомляє USA.Today, з 32 тис жителів острова майже 72% проголосували за Клінтон, 24% – віддали свій голос Трампу. Видання відзначає, незважаючи на те, що голоси мешканців Гуам не мають значення в загальному підрахунку, населення острова вгадував переможця кожної президентської гонки в США з 1980 року.

11.Американська співачка Тейлор Свіфт, актриса Енн Хетеуей і відомий телеведучий Ніл Патрік Харрісс опублікували у себе в Instagram фото з виборчих дільниць. 19cd2375949104d72e40db1a796ffe2b

12.CNN публікує список американських зірок, які заявили, що поїдуть з США в разі перемоги на виборах кандидата-республіканця Дональда Трампа. Серед знаменитостей відомий американський актор Браян Кренстон, співачка Шер і композитор Барбара Стрейзанд.

13. Щонайменше одна людина загинула, троє отримали поранення в результаті стрілянини за участю поліцейських в американському місті Азуса в штаті Каліфорнія, передає УНН з посиланням на СBS. За даними чотири людини були доставлені в лікарню, після чого сповістили, що один з поранених загинув. На місце події прибули машини швидкої допомоги.Повідомляється, що виборці з ділянки евакуйовані і розглядається можливість перенесення голосування на іншу ділянку.

14. Екс-президент СШ Джордж В. Буш і його дружина Лора проголосували на виборах за Гілларі Клінтон. Про це розповів радіоведучий Раш Лімбо. “Я знаю, що Джордж і Лора Буш сьогодні проголосували за Клінтон”,  – заявив Лімбо.

4c390d1fda39d7904836dd1d7bb632c715. Мільярдер Уоррен Баффет, один з ключових спонсорів виборчої кампанії Хілларі Клінтон, сьогодні розвозив виборців на дільниці на тролейбусі в місті Омаха, штат Небраска.

16 .В місті Гарден-Сіті, що у штаті Нью-Йорк, журналісти знайшли справжнього ветерана президентських баталій, передає Депо. 103-річний Ед Полкот взяв участь у 21-х виборах президента поспіль. Уперше Ед прийшов на дільницю в 1936 році, коли йому було 23 (за тодішніми законами голосувати дозволялося з 21 року) – і в основному голосував за республіканців. Хоча він пригадав, як одного разу зрадив своїм уподобанням. “Як мінімум раз я проголосував за Франкліна Рузвельта”, – сказав Полкот.

17.790 американських економістів, включаючи декількох Нобелівських лауреатів, підписалися під відкритим листом, закликаючи не голосувати за Дональда Трампа, повідомляє CNN.

18. Міністерство внутрішньої безпеки США попередило про ймовірність хакерських атак на електоральну систему в день голосувань на виборах президента країни, що може внести певний хаос у виборчу систему, повідомляє  американське видання The Hill.

74382_co4abk00iwpx_w_70019. У Trump Tower у Нью-Йорку, де Дональд Трамп з соратниками очікує на результати виборів, привезли торт у вигляді погруддя кандидата у президенти США від Республіканської партії. Фотографію кондитерського виробу опублікував у Twitter журналіст ABC Джейсон Волек.

20. На виборчій дільниці у Нью-Йорку  дві активістки emen прийшли на вибори, зняли з себе верхній одяг та почали вигукувати гасла проти кандидата в президенти США від республіканської партії Дональда Трампа, повідомляє “Інтерфакс-Україна“. Поліція затримала жінок і вивела їх з ділянки. Інцидент стався на ділянці, де повинен був проголосувати кандидат.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *