Щось ТРАМПилось! Топ-10 найважливіших новин цього дня

  1. Як відомо, кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп здобув перемогу на виборах президента США. 0b6e22461b42aeec337a3c0ac26c79d5За його кандидатуру проголосувало 48,1% виборців (276 голосів). Демократка Гілларі Клінтон набрала 47,2% (218 голосів).  Трамп переміг у Флориді, Техасі, Оклахомі, Луїзіані, Міссісіпі, Алабамі, Джорджії, Канзасі, Арканзасі, Північній Кароліні, Теннесі, Південній Кароліні, Західній Вірджинії, Міссурі, Кентуккі, Небрасці, Вайомінгу, Північній Дакоті, Індіані, Айові, Огайо, Айдахо, Північній Дакоті, на Алясці, Монтані.
  2.  Гілларі Клінтон зателефонувала своєму супернику Дональду Трампу і привітала його з перемогою. Про це повідомив переможець президентських виборів Дональд Трамп, передає Європейська правда із посиланням на CNN. “Щойно я отримав дзвінок від секретаря Клінтон. Вона привітала нас – це все наша спільна заслуга – з нашою перемогою, а я привітав її та її родину з дуже важкою боротьбою під час кампанії”, – сказав він на вечірці з нагоди своєї перемоги. “Вона вперто боролася. Гілларі працювала дуже довго і дуже важко протягом тривалого періоду часу і ми зобов’язані їй за служіння нашій країні”, – додав Трамп. “Настав час, щоб зібратися разом як один великий народ”, – наголосив Трамп.

    3. За загальною кількістю голосів американців Гілларі Клінтон таки обійшла Дональда Трампа. Про це повідомила «The New York Times». За  Клінтон американці віддали 59 млн 79 тис. 77 голосів, у той же час за Дональда Трампа проголосувало 58 млн 941 тис. 325 американців.

    4. Лауреат Нобелівської премії з економіки Пол Кругман передбачив спад світової економіки через перемогу на президентських виборах в США республіканця Дональда Трампа.  826580Про це він написав у статті, опублікованій в газеті The New York Times. “Схоже, перемагає Дональд Трамп, і ринки падають.  Коли ж ми можемо очікувати, що вони підуть вгору … Перша-ліпша відповідь –  ніколи”, – написав економіст.  “Дуже ймовірно, що нас очікує глобальний спад, кінця якому не передбачається”, – вважає Кругман. Він називає перемогу кандидата республіканців “катастрофою для Америки і світу, яка має багато аспектів”.

    5.  Посол України в США Валерій Чалий в ефірі каналу News One заявив, що Україна має гарні шанси на підтримку американського Конгресу за умови перемоги Трампа.384012812 “У нас дуже багато питань, які треба розглянути для України в Конгресі. Радий повідомити, що ми вже знаємо… всі ті конгресмени і сенатори – і республіканці, і демократи, – які чітко висловлювалися на підтримку України, вони зараз перемагають у своїх округах”, – констатував Чалий. Саме ці факти й вигідні Києву – адже Україна матиме підтримку під час голосування законів у Конгресі. “У разі приходу, наприклад, Трампа, ці процеси підуть швидше… Я оптимістично дивлюсь на ситуацію, тому що адміністрація, яка відходить від поточної роботи, дивиться на дещо інші пріоритети. А нові політики, які приходять, дивляться на перспективу”, – пояснив посол України в США.

    6. За Дональда Трампа на виборах в США проголосувала більшість чоловіків і старшого населення. Про це свідчать дані екзитполів, передає ВВС.

 

 7. Також, за Трампа проголосувала більшість білих виборців (58%), які становили 70% виборців на виборах в цьому році.
 
8.  На основі результатів докладного опитування близько 25 тисяч виборців про їх освіту, дохід, вік і колір шкіри “Meduza” склала портрет типового виборця Дональда Трампа, пише ТСН. 9cd1a8249e962902e8372d14a1d3fce9Трампа Виходячи з опитування, типовий американець і прихильник Трампа виглядає приблизно так – це білий чоловік старше 45 років без вищої освіти. Він одружений і живе в маленькому містечку чи в селі. Християнин, ходить у церкву як мінімум раз на тиждень. Він виступає за депортацію більшості нелегальних мігрантів і будівництво стіни на кордоні з Мексикою та незадоволений роботою Барака Обами. Вважає, що наступне покоління американців буде жити гірше, ніж нинішнє. А головні проблеми в політиці, на його думку, – це імміграція і тероризм, а не зовнішня політика або економіка. Він вважає, що головна якість кандидата в президенти — це здатність забезпечити зміни.
9. The Wall Street Journal дізнався імена кандидатів із команди Дональда Трампа, які претендують на різні посади в його адміністрації. Про це повідомили два джерела в команді Трампа, передає ТСН.  Так, на посаду генерального прокурора пропонується кандидатура губернатора Нью-Джерсі Кріса Крісті, який зараз є високопоставленим радником Трампа. На цю ж посаду розглядається губернатор штату Арканзас Аса Хатчінсон. Ядро адміністрації Трампа можуть сформувати колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані, а також екс-спікер палати представників конгресу США Ньют Гінгріч. Поки невідомо, які посади вони можуть обійняти.  Також видання зазначає, що в перші дні після інавгурації, яка відбудеться 20 січня 2017 року, Трамп має намір оголосити про вихід США з Транстихоокеанского партнерства і відновити Угоду про вільну торгівлю. В перші 100 днів президентства Трамп планує сфокусуватися на проведенні від трьох до п’яти реформ.
10. Дональд Трамп вписав свою нову посаду у своєму офіційному мікроблозі. 385892705Тепер під його ім’ям у Twitter красується підпис “Обраний президент Сполучених Штатів”. Раніше у цьому розділі зазначалося, що це “Офіційний Twitter-профіль Дональда Трампа”.  На обкладинку мікроблогу новий президент розмістив фото разом з новообраним віце-президентом Майком Пенсом, яке підписано гаслом: “Зробимо Америку великою знову!”
Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *