“Щедрик” пролунав у Білому домі

У Вашингтоні на Різдвяному концерті в Білому домі прозвучав знаменитий «Щедрик» Леонтовича  у виконанні українських музикантів. Про це повідомляє День із посиланням на прес-службу Посольства України в США.

Згідно з повідомленням, «Щедрик» виконали українські музиканти дуету «Дві скрипки» та джаз-бенд «Наталія Лебедєва тріо». Вони стали єдиними іноземцями, включеними в святкову програму, глядачами якої стали тисячі американців. «Більше того, українці єдині, хто виступав два дні поспіль, а концерт, який планувався як двогодинний, був продовжений на прохання глядачів і адміністрації на 30 хвилин, а потім — ще на 30 хвилин. «Щедрику» виповнюється 100 років, і він знову завойовує США», — наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, Микола Леонтович написав «Щедрика» в 1901 році. Після цього він переписував пісню кілька разів. В своєму остаточному вигляді обробка з’явилася в 1919 році. Різдвяна композиція «Щедрик» відома у всьому світі, англійською мовою виконується під назвою “Carol of the Bells”.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *