Американським військовим дозволили носити дреди та тюрбани

Військовослужбовцям армії США, які дотримуються певних релігійних поглядів, дозволили носити тюрбани, бороди та дреди. Про це йдеться у листі, який секретар армії США Ерік Фаннінг направив до Конгресу країни, передає EspresoTV.

Якщо раныше для носыння тюрбанів та бороди військовослужбовцям був потрібний дозвіл Секретаріату Збройних сил США, то тепер буде достатньо лише рышення кмандування частини. Дозвіл надаватиметься до тих пір, поки не буде підстав вважати, що військовий з відповідною вимогою не щирий у своїй вірі чи становить певну небезпеку.

Нововведення також стосується жінок, які несуть службу в лавах американської армії. Відтак, їм дозволено носити дреди та косички за умови, що волосся буде мати прийнятну довжину.

Вимоги до зовнішнього вигляду військовослужбовців було змінено на прохання військовослужбовців індійського походження, але вони стосуються також мусульман і євреїв. Нагадаємо, у 2016 році четверо американських військовослужбовців індійського походження подали судовий позов проти армії США. Вони стверджували, що їм заважають виконувати релігійні обов’язки. Суд задовільнив вимоги позивачів.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *