Стенфорд запускає стипендіальну програму для українців: заявки приймаються до 15 лютого

Центр демократії, розвитку та верховенства права Стенфордського університету (CDDRL) повідомив про запуск нової практичної програми для лідерів з України. Вона називаэться  The Ukrainian Emerging Leaders Program. Це пілотний проект, якщо він буде успішним, то програма працюватиме на постійній основі, повідомляє AINua

Заявки на участь в програмі приймаються до 15 лютого цього року. В рамках програми відберуть трьох кандидатів-українців, які матимуть можливість поглибити свої знання у Кремнієвій Долині. Навчання триватиме 10 місяців і розпочнеться вже у вересні цього року.  Кожному з учасників обіцяють стипендію –  $ 70 000. 1337225496

Програма націлена, насамперед, на реформаторів, політиків, юристів, підприємців та творців соціальних проектів, лідерів громадських організацій. Кандидати повинні відповідати шести критеріям:

  • Українське громадянство і плани повернутися в Україну після закінчення програми.
  • Вік не молодше 28 років.
  • Видатні досягнення в областях демократії, розвитку та верховенства права.
  • Не менше 5 років досвіду роботи.
  • Не підходять кандидати, які фултайм навчаються в інших вузах.
  • Робочий рівень англійської.

Програма з’явилася завдяки ідеї стипендіатів програми JSK Fellowship Олександра та Катерини Акименко. Навчаючись в Стенфорді, вони помітили, що тут навчається досить мало українців і захотіли якось вплинути на цю ситуацію. «Ми брали курси в Freeman Spogli Institute (FSI), спілкувалися там з викладачами, і запропонували їм таку ідею – вона збіглася з їх власними прагненнями», – розповідає Олександр. study-of-usaВін з дружиною створили концепцію цієї програми, в університеті її першими підтримали директор FSI Майкл Макфол і директор центру CDDRL Френсіс Фукуяма.

«Україна – це держава, яка знаходиться в процесі встановлення життєздатних демократичних інститутів та  боротьби з корупцією, а також – в центрі геополітичної напруги. Стенфорд може зіграти дуже важливу роль у створенні там інтелектуального капіталу », – заявив Фукуяма, коментуючи запуск програми.

Докладніше про програму можна прочитати на сайті, а також  тут.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *