У Каліфорнії школярка, яку не відпустили в туалет, відсудила 1,25 мільйонів доларів

Суд наказав Каліфорнійському шкільному округу виплатити 1,25 млн доларів колишній учениці, якій довелося помочитися у відро після того, як їй не дозволили вийти у вбиральню, повідомляє Українська служба Ві Ві Сі.

Цей інцидент стався ще у 2012 році. Верховний суд став на бік колишньої школярки, яка подала до суду на округ та вчителя. У початковому позові на 25 тис. доларів вона твердила, що цей випадок викликав у неї депресію та спробу суїциду. Округ спершу не визнавав вимог дівчини. Школа заявила, що вчитель не хотіла поставити дівчину в незручне становище.

Викладач помилково вважала, що відпускати учнів у вбиральню заборнено, й навпаки – намагалася знайти вихід із ситуації, заявили адвокати Об’єднаного шкільного округу Сан-Дієго. “Вона подумала, що це хороша ідея”, – сказала Кетрін Мартін, захисник округу.

Позивачка, якій зараз 19 років, твердить, що попросилася у вбиральню під час 25-хвилинного консультативного уроку. Учителька вважала, що під час них виходити у вбиральню не дозволено, і спрямувала  дівчину в допоміжне приміщення біля класу, де вона могла помочитися у відро і вилити вміст у раковину.

“Такі речі не повинні траплятися із 14-річною дівчиною, яка щойно перейшла в старші класи”, – заявив Браян Воткінс, адвокат учениці. “Вона розповіла суддям, як це вплинуло на її життя і як вона досі долає пов’язані з цим проблеми”, – сказав він. Дівчині довелося двічі міняти школи через цькування і вона досі ходить на терапію через пост-травматичний стрес, твердить адвокат.

Окрім 1,25 млн доларів, суд присудив компенсувати їй 41 тис. доларів медичних витрат. Учителя після інциденту відправили в оплачувану адміністративну відпустку. В школу вона вже не повернулася. Заклад також вибачився перед ученицею та її матір’ю і роз’яснив учителям, що відпускати учнів у вбиральню можна, додали адвокати.

Шкільний округ заявив, що “розчарований” вердиктом і упродовж кількох тижнів визначить, чи подавати апеляцію.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *