Знаменитий режисер відмовився від «Оскара» у відповідь на політику Трампа

Відомий іранський режисер, лауреат премій «Оскар» і «Золотий глобус» Асгар Фархаді офіційно відмовився бути присутнім на церемонії вручення премії «Оскар 2017». Про це повідомляє Artnews із посиланням на видання The New York Times.

Режисер, а також виконавиця головної ролі у кінострічці, актриса Тарана Алідусті відмовилися від поїздки в США. Своє рішення вони пояснили відповіддю на посилення міграційної політики з приходом до влади Дональда Трампа.

«Я не планував бойкотувати цей захід, проте умови, які склалися, роблять мою участь неможливою. Навіть якщо для мене особисто буде зроблено виняток, з урахуванням всіх «але» і «якщо» я вважаю для себе неприйнятним», – заявив Фархаді. Його підтримала Алідусті, яка заявила, що заборона Трампа на видачу віз іранцям та громадянам інших країн є расистським і неприйнятним. «Буде це стосуватися культурних заходів чи ні, я не поїду на церемонію вручення премії «Оскар 2017», – додала вона.

Нагадаємо, фільм Фархаді «Комівояжер» є одним з претендентів на престижну нагороду в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *