Україна перемогла в американському суді за позовом на 37 мільйонів доларів

Окружний суд США Південного Округу міста Нью-Йорк ухвалив рішення на користь держави Україна у справі за позовом компанії «SI Group Consort LTD» на суму 36,8 млн дол, повідомляє Уніан з посиланням на прес-службу міністерства юстиції України.

Компанія «SI Group Consort LTD» подала позов проти України та Івано-Франківської ОДА з вимогою виконати на території США рішення Господарського суду Івано-Франківської області про стягнення заборгованості за надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу з території міста Калуша.

Компанія вимагала повернути 36,8 млн дол. за рахунок коштів держави Україна розміщених у банках США, а також майна та коштів українських державних підприємств на території цієї країни. “Суд визнав, що держава Україна володіє суверенним імунітетом у даному провадженні та відхилив усі заявлені вимоги позивача”, – повідомили в Мін’юсті.

Варто зазначити, що  гексахлорбензол або перхлорбензол – хлорорганічна сполука з формулою C6Cl6, яка використовувалася як інсектицид і фунгіцид. Також у суміші з іншими препаратами застосовувалася для протруєння насіння зернових культур. Щодо гексахлорбензолу діє Стокгольмська конвенція про стійкі органічні забруднювачі.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *