У Лос-Анджелесі заарештували російського хакера

Спецслужби США у Лос-Анджелесі затримали росіянина Олександра Твердохлібова  за організацію хакерської мережі з 10 тисяч комп’ютерів, пише видання The Daily Beast.

У Штатах назвали Твердохлібова “надзвичайно досвідченим, який володіє широкими зв’язками”. Встановити місце перебування 29-річного зловмисника вдалося після перехоплення його переписки з іншим російським хакером Вадимом Поляковим, якого  засудили на 12 років ув’язнення за створення ботнету для перепродажу квитків.

Хоча під час спілкування хакерів конкретно про злочини чоловіки не говорили, проте з переписки спецслужби дізналися адресу та контакти підозрюваного. До того ж, правоохоронці отримали доступ до банківської скриньки Твердохлібова та виявили там понад 270 тисяч доларів. Наразі  триває слідство стосовно причетності росіянина до ряду злочинів. Поки що його випустили під заставу в 100 тисяч доларів.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *