У США проходить акція “День без іммігрантів”

Сьогодні, 16 лютого, у США понад сотня закладів сфери обслуговування не працюють на знак протесту проти імміграційної політики президента Дональда Трампа. Організатори акції закликали всіх, хто живе у США і не є громадянами, не йти на роботу, навчання чи у магазини та кафе. Мета акції – продемонстувати важливу роль, яку вони відіграють в американській економіці та у всіх сферах життя.

“Я підтримую цю акцію, – розповіла UA Diaspora  Аліна Марічева, яка понад пів року живе у Каліфорнії. – Щоправда, в школу, де я безкоштовно навчаюсь,  сьогодні таки прийшла, бо хотіла провести цей день разом із своїми друзями-емігрантами, з якими вчу англійську мову. У Highlands Community Charter School  ми обговорювали ситуацію, яка склалась і я бачила, як кілька людей, які навчаються зі мною, не могли стримати емоцій… Сльози на очах у емігрантів – це біль не кількох осіб, це біль сотні тисяч людей, які живуть та працюють в США заради кращого майбутнього. Чимало з них починають життя з нуля. Насправді – це дуже важко!”

Акцію під назвою “День без іммігрантів” підтримує і вчитель НCCS Катріна Таппер. “Я думаю, що іммігранти повинні щось зробити для того, щоб їх почули”, – додала вона. Цікаво, що акцію організували через соціальні мережі у відповідь на тимчасове посилення Трампом правил імміграції в указі, виконання якого призупинене рішенням федерального судді у Сіетлі. Вона пройшла не лише у столиці Каліфорнії, але й у таких великих містах, як Вашингтон, Філадельфія, Чикаго, Бостон, Нью-Йорк та Г’юстон. До речі, сьогодні Дональд Трамп заявив, що наступного тижня видасть нове розпорядження щодо імміграції.

Варто додати, що за минулорічними даними Держдепартаменту США, українці виявилися серед найбільш численних груп мігрантів. Найбільше мігрантів за 2016 рік прибуло в США з Конго – 16 370 осіб.  Із Сирії прибуло 12 587 осіб, із М’янми – 12 347, з Іраку – 9 880, Сомалі – 9 020, Бутану – 5 817, Ірану – 3 750, Афганістану – 2 737. Україна опинилася на дев’ятому місці за кількістю мігрантів. За рік до США з України іммігрували 2 543 осіб.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *