Америка святкує День президентів: 25 тисяч іммігрантів приймуть громадянство США

З 14 по 22 лютого Служба громадянства та імміграції США (USCIS) проведе 162 церемонії натуралізації по всій країні, вітаючи 25 тисяч нових громадян США, повідомляє Forumdaily.

“Це наповнює мене гордістю – знати, що 25 тисяч іммігрантів складуть присягу на вірність США і стануть новими громадянами країни, відзначаючи День президентів, – сказав виконуючий обов’язки директора USCIS Лорі Скілабба. – Новим громадянам США будуть надані права, обов’язки і можливості, які зміцнюють і формують майбутнє нашої великої нації, так само, як і поколінням іммігрантів до них. Вибираючи натуралізацію, вони підтверджують свою прихильність нашій країні і подальше нашу спадщину – як нація іммігрантів”.

Тим часом, жителі США, які з різних причин відкладали отримання громадянства, поспішають якнайшвидше закінчити процес натуралізації в країні через масові депортації нелегальних іммігрантів з США. Також, збільшилась кількість бажаючих здати іспит на отримання громадянства. Так, за даними Департаменту внутрішньої безпеки США, в країні проживає близько 13,1 млн постійних жителів, з яких 8,2 млн чоловік мають право подати заяву на отримання громадянства.

Нагадаємо, День президентів у США відзначається кожного третього понеділка лютого і присвячений пам’яті двох великих президентів США — Джорджа Вашингтона (народився 22 лютого 1732 р.) та Авраама Лінкольна (народився 12 лютого 1809 р.).

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *