У США та Великій Британії заборонять ноутбуки в літаках, що прямують з Близького Сходу

Прилади, що перевищують розмір мобільного телефону, буде заборонено брати з собою в кабіну літака з вівторка, 21 березня, повідомляє Укрінформ з посиланням на DW.

“Напередодні в офіційних мікроблогах Twitter авіакомпаній Saudi Airlines і Royal Jordanian були опубліковані повідомлення про нові правила перевезення електроніки”, – йдеться в повідомленні. Згідно з ними, крім мобільних телефонів у кабіну лайнера  буде дозволено взяти також медичні прилади, необхідні пасажирам. Пізніше вони були вилучені.

Вилучення повідомлень могло бути пов’язане з їх передчасною публікацією, оскільки офіційної заяви про нові правила з боку Міністерства національної безпеки США ще не надійшло. За даними агентства, запроваджене посилення правил не стосуватиметься американських авіаперевізників, а стосуватиметься ряду авіакомпаній з країн Близького Сходу.

У свою чергу, американський телеканал CNN поширив інформацію, що заборона на перевезення електронних приладів у ручній поклажі може бути пов’язана із загрозами терористичного угрупування “Аль-Каїда на Аравійському півострові”. Посилення правил може стосуватися авіаперевізників до 13 близькосхідних держав, серед яких, крім Саудівської Аравії і Йорданії, також Єгипет, ОАЕ та інші.

Цікаво, що уряд Великої Британії одразу після США теж оголосив про заборону перевезення ноутбуків та інших електронних пристроїв у ручній поклажі на пасажирських авіарейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії, повідомляє Бі-Бі-Сі. Як зазначається, заборона також стосується планшетів і DVD-плеєрів, що є аналогічним заходом, про який раніше оголосили в США щодо рейсів з восьми країн.

В уряді Великобританії заявили, що таке рішення прийнято задля посилення повітряної безпеки і є “необхідним, ефективним, пропорційним”.

“Заборона поширюється на будь-який пристрій більше ніж 16 см завдовжки, 9,3 см завширшки і завтовшки більше 1,5 см. Пристрої, які підпадають під заборону, в тому числі електронні книги, потрібно буде помістити в багажному відсіку”, – йдеться у повідомленні.

Дев’ять авіакомпаній були повідомлені з боку США про запровадження нових процедур в ніч на вівторок і повинні дотримуватися її протягом наступних 96 годин. Серед них – Egyptair, Emirates Airline, Etihad Airways, Kuwait Airways, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian Airlines, Saudi Arabian Airlines й Turkish Airlines.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *