Український університет отримає надсучасне обладнання із США

Український університет став одним із 15 переможців програми Instrumental Access від неприбуткової організації Seeding Labs, що в Бостоні, штат Массачусетс. Україна – єдина європейська країна, що потрапила до переліку, і була представлена вперше, повідомляє Голос Америки.

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, а саме кафедра біохімії та біотехнології отримає високоякісне лабораторне обладнання із США.  Учасники повинні були продемонструвати цінність їхніх наукових досліджень, потребу в обладнанні та потенційний вплив їхньої діяльності. Крім того, оцінювалися такі фактори, як стабільність навчального закладу і країни в цілому, освітні та наукові досягнення і потужність інфраструктури.

Обладнання повинно розширити можливості для наукових досліджень на кафедрі і є дуже затребуваним. «Відсутність сучасного обладнання дозволяє нам проводити в основному тільки описові дослідження, і ми можемо хіба припускати механізми досліджуваних явищ, – зазначає Володимир Іванович Лущак, завідувач кафедри біохімії та біотехнології. – Наші колеги за кордоном мають більше свободи, можливості спостерігати більше подій, які відбуваються в живих організмах».

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *