У США заговорили про можливі наслідки обмеження видачі робочих віз H2B

Цього року майже на чверть зменшиться кількість сезонних робітників, які приїжджають до США за візами H2B, пише Голос Америки.

У багатьох районах США туристичний сезон триває півроку або й менше. За таких умов, місцевому бізнесу важко знаходити та утримувати американських працівників і вони, у значній мірі, покладаються на некваліфіковану робочу силу з-за кордону. Відтак, зменшення кількості виданих у 2017 році віз не лише позбавляє прибутку іноземців, а й ставить під загрозу цілу бізнесову модель сотень американських підприємств.

Кількість віз H2B, які видаються некваліфікованим працівникам, у цьому році скоротилася в чотири рази. У результаті – малий бізнес може втратити до 20% прибутків. Підприємства, які залежать від іноземців, що приїжджають працювати за візою H2B, мають довести, що вони намагалися найняти американців. З трьох тисяч заявок на отримання віз у січні лише незначна частка була схвалена. А ті, чию візу схвалили, приїжджають пізніше, від запланованого, що теж негативно позначаються на місцевому бізнесі.

Деякі працедавці говорять, що вони змушені наймати людей на цілий рік, навіть на ті місяці, коли в них немає роботи. А ті бізнеси, які не можуть собі це дозволити, сподіваються, що Конгрес полегшить процес видачі віз тим працівникам, які вже працювали у США та повернулися до дому. Зробити вони це мають до 28 квітня. Якщо цього не станеться, платити за це буде місцевий дрібний та середній бізнес.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *