Американського художника звинувачують у плагіаті твору української майстрині (фото)

Гігантську статую відомого художника Джеффа Кунса під назвою “Балерина, яка сидить”, яку днями встановили у Нью-Йорку, називають плагіатом статуетки української художниці Оксани Жникруп, повідомляє видання LB.ua.

Про подібність творів першим заговорив грузинський художник Ладо Почхуа. На своїй сторінці у  Facebook  він написав: “[Джефф Кунс] збільшив … порцелянову статуетку української майстрині Оксани Леонтіївни Жникруп й виставив біля Рокфеллер-центру. Кунс настільки поганий та безнадійний, що поряд з ним навіть Зураб Церетелі виглядає як Джанлоренцо Берніні”.

Нагадаємо, Оксана Жникруп (1931-1993) – відома українська скульптор з порцеляни. У період 1955-1987 років працювала скульптором на Київському експериментальному керамічно-художньому заводі, де створила низку форм посуду, розписів та малюнків деколів. Автор ліричних за образом жіночих скульптур, присвячених темам сучасного життя та літературним персонажам. Джефф Кунс – американський художник, відомий своїми масштабними скульптурами, виконаними переважно в стилі кітч. Цікаво те, що нещодавно Кунса вже було звинувачено у плагіаті: фДжеффа Кунсаотограф Мітчел Грей подав на художника до суду за те, що той використав його світлину для своєї роботи “I Could Go For Something Gordon’s”.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *