Українець розробив мобільний додаток, який “заставляє” вивчити англійську

Черкащанин Микола Макуха розробив унікальний мобільний додаток під назвою LingvoScreen за яким люди вчать англійські слова щоразу, коли розблоковують екран свого смартфона, пише Vikka.ua.
Чоловік зізнається, що сам вчить іноземну. Каже, що опановуючи її зрозумів чотири базові складові: вивчити правила, сформувати словниковий запас, навчитися розуміти співрозмовників та говорити з ними.  “Людина вивчає граматику, долає бар’єр мовлення та слухання здебільшого один раз, за потреби потім можна легко заповнити прогалини. Але проблема браку словникового запасу існує абсолютно в усіх, і це стосується навіть рідної мови. Мене завжди хвилювало, що доводиться змушувати себе сідати і вчити слова. А потім я дізнався дуже просту річ – телефон сьогодні є першим екраном вже і в Україні (до нього звертаються найчастіше). І людина в середньому заглядає в телефон більше ста разів на день. Це були вихідні дані для старту. Я подумав: людина розблоковує телефон рухом пальця так часто, то чому б не поєднати цей процес із вивченням мови”, – розповідає Микола.
Додаток працює дуже просто: при кожному увімкненні смартфону користувач бачить слово тією мовою, яку хоче вивчити, і три варіанти перекладу. Екран розблоковується тоді, коли користувач обирає відповідь, протягнувши її управо. Звичайно, тільки якщо було обрано правильний варіант. Над програмою працювали із травня минулого року до березня.  Було кілька тестових версій, зрештою додаток запрацював із п’ятьма мовами (українська, російська, англійська, німецька та французька), які утворюють між собою до 20 пар (українська – англійська, українська – німецька і так далі).

У додатку закладено алгоритм, який слідкує за успішністю користувача, і кожна відповідь записується. Система зберігає такі дані: правильна чи неправильна відповідь, який раз користувач повторює це слово, коли йому слід наступного разу показати це слово для повторення. “Слова повторюються протягом дня, на наступний день, через кілька днів і далі з такою ж періодичністю до двох-трьох місяців. Спочатку частіше, а потім рідше і рідше. Якщо користувач неправильно відповів, система перекидає його на рівень нижче. З досвіду скажу, що запам’ятовуються такі складні слова, що і сам дивуєшся”, – зазначає ідейний натхненник проекту.

Цікаво, що із квітня, коли LingvoScreen з’явився у Google Play Market, безкоштовний додаток завантажили вже понад 300 користувачів. Розробники також планують створити та запустити ігрову складову в додатку, аби ще більше заохотити користувачів запам’ятовувати нові слова. “Зараз LingvoScreen тестуємо, збираємо думки користувачів та їхні пропозиції щодо вдосконалення додатку. Перспективи для продукту необмежені. Можна ввести кілька рівнів складності, а також додавати нові мови, розширивши можливості аж до трьохсот варіацій пар мов”, – додає Микола Макуха.

Фото: vikka.ua

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *