У США ввели нове правило, що стосується видачі віз

Білий дім ініціював зміни до правил видачі американської візи, повідомляє Укрінформ.

Віднині заявники на отримання американської візи мають заповнювати нову додаткову анкету, яка дає можливість дипломатичним представництвам США перевіряти дані заявників в соціальних мережах за останні п’ять років та окремі подробиці біографії за останні 15 років.

Повідомляється, що співробітники американського посольства матимуть право просити надати номера минулих закордонних паспортів особи, якщо такі були, дані про електронну скриньку, номери мобільних телефонів, місця роботи, історію подорожей. Цікаво, що додаткову інформацію запитуватимуть в разі, якщо необхідно буде підтвердити особу або провести більш сувору перевірку в рамках інтересів національної безпеки США.

Відповідні анкети вже схвалили 23 травня в Управлінні, що опікується питаннями менеджменту та бюджету, хоча в США знайшлися критики стосовно такого рішення влади. В свою чергу автори ініціативи відмічають, що вона є необхідною на тлі зростання небезпеки від терористичних загроз.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *